Sposób przygotowania:
Pieczeń domowa
Mięso umyć, osuszyć.
Czosnek pokroić na małe cząstki, a następnie nakłuwać szpikulcem mięso i nadziać całość kawałkami czosnku.
Potem mięso posypać z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem, a na koniec obtoczyć w mące.
Obsmażyć na bardzo rozgrzanym tłuszczu na bardzo rumiany kolor, podlać szklanką wody, a zaraz potem całość przełożyć do rondla, dopełniając wodą, tak aby mięso było przynajmniej przykryte płynem do połowy.Następnie wrzucić 1 kostkę bulionową warzywną, 1 kostkę majerankową, czosnkową i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa, około 1 godziny.
Pod koniec powstały sos można doprawić do smaku i zagęścić zawiesiną wody z mąki.
Czosnek pokroić na małe cząstki, a następnie nakłuwać szpikulcem mięso i nadziać całość kawałkami czosnku.
Potem mięso posypać z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem, a na koniec obtoczyć w mące.
Obsmażyć na bardzo rozgrzanym tłuszczu na bardzo rumiany kolor, podlać szklanką wody, a zaraz potem całość przełożyć do rondla, dopełniając wodą, tak aby mięso było przynajmniej przykryte płynem do połowy.Następnie wrzucić 1 kostkę bulionową warzywną, 1 kostkę majerankową, czosnkową i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa, około 1 godziny.
Pod koniec powstały sos można doprawić do smaku i zagęścić zawiesiną wody z mąki.
luna
kinga