Sposób przygotowania:
Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami
Jaja przepiórcze ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Uda umyć, osuszyć, ostrożnie zdjąć skórę i usunąć kości. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać przyprawę, żurawinę, jajo i dokładnie wyrobić na gładką masę. Skórki kurczaka rozłożyć na stolnicy, by tworzyły prostokąt, na którym rozłożyć masę mięsną. Z dłuższego brzegu masy ułożyć w rządku jaja przepiórcze. Zwinąć w roladę i przełożyć do blaszki. (Inny sposób to: blaszkę wyłożyć skórkami, ułożyć na nich połowę masy mięsnej, na niej jaja, przykryć resztą mięsa, zawinąć skórki.)Piec ok. 1 godzinę, w piekarniku, w temperaturze 180 stopni.
![Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-drobiowa-z-zurawina-i-przepiorczymi-jajami-269774.jpg)
![Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-drobiowa-z-zurawina-i-przepiorczymi-jajami-269775.jpg)
![Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-drobiowa-z-zurawina-i-przepiorczymi-jajami-269776.jpg)
![Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-drobiowa-z-zurawina-i-przepiorczymi-jajami-269777.jpg)