paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczeń drobiowa z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatna pieczeń z mięsa drobiowego przekładana zieloną fasolką szparagową. Pieczeń pasuje zarówno na śniadanie jak i na kolacje.

Pieczeń drobiowa z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń drobiowa z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń drobiowa z fasolką
Mięso przepuścić przez maszynkę, cebulę obrać i również skręcić w maszynce. Do mięsa dodać roztrzepane jajka oraz bułkę tartą.

Doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Plastrami boczku wyłożyć formę do pieczenia, na boczek wyłożyć 1/3 farszu mięsnego.

Na farsz położyć podgotowaną w osolonej wodzie fasolkę. Nałożyć znów warstwę mięsa i fasolkę.

Przykryć ostatnią częścią mięsa. Piecz w temp. 190 stopni przez około 50minut. 
Pieczeń drobiowa z fasolką
Plastrami boczku wyłożyć formę do pieczenia
Pieczeń drobiowa z fasolką
Mięso przepuścić przez maszynkę, cebulę obrać i również skręcić w maszynce
Pieczeń drobiowa z fasolką
Na wędzony boczek wyłożyć 1/3 farszu mięsnego.
Pieczeń drobiowa z fasolką
Na farsz położyć podgotowaną w osolonej wodzie fasolkę. Nałożyć znów warstwę mięsa i fasolkę.