Sposób przygotowania:
Klops wg gargamela
Przepis uzytkownika Gargamela z forum. kuchni na gazecie.pl "Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko,pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st. Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął). Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego. Zaleta - bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko."Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa
marietta