Sposób przygotowania:
Klops z jajkiem i pieczarkami
Marchewkę, jajka i pieczarki obieramy. Ser kroimy w kostkę, podobnie jedną z marchewek. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę, przyprawy, a także pokrojony ser i merchewkę. Mieszamy tak, ażeby powstała dość jednolita masa. Niewielkie naczynie do pieczenia (ja użyłam keksówki) smarujemy tłuszczem. Układamy na dnie warstwę mięsnej masy, następnie układamy na niej całe marchewki, pieczarki i jajka. Na to kładziemy pozostałą masę mięsną, tak by dokładnie i dość ściśle przykryła pozostałe składniki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160-170 stopni około 45-60 minut. 10 minut przed końcem pieczenia można posmarować klopsa musztardą - co dodatkowo uatrakcyjni smak i sworzy fajną skorupkę na mięsie.