Sposób przygotowania:
Pieczeń indycza z papryką i cebulą
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manną i przyprawy dokładnie mieszamy.
Paprykę i obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Warzywa dodajmy do masy mięsnej i mieszamy.
Blaszkę smakujemy olejem ( i mnie tortownica o wymiarach 24 cm).
Wykładamy mięso i smarujemy olejem.
Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Paprykę i obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Warzywa dodajmy do masy mięsnej i mieszamy.
Blaszkę smakujemy olejem ( i mnie tortownica o wymiarach 24 cm).
Wykładamy mięso i smarujemy olejem.
Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
SylaUla