elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pieczeń po macedońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczeń po macedońsku - z wołowiny.

Pieczeń po macedońsku

Składniki:

Pieczeń po macedońsku

 

  • 1kg wołowiny,
  • 1 kg cebuli,
  • 0,5l. kwaśnego mleka (jogurtu),
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pieczeń po macedońsku
Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem, obtoczyć w mące i szybko obsmażyć na gorącym tłuszczu. Cebulę zemleć i podsmażyć w dużej ilości tłuszczu. Podsmażoną cebulę przełożyć na patelnię z plastrami wołowiny i smażyć, uważając, aby nie spalić mięsa. Gdy mięso będzie zupełnie miękkie, posolić, dodać kwaśne mleko i dusić jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.