Pieczen rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pieczen rybna nadaje sie jako przystawka do obiadu jak i ruwniez na przyjecia na zimno i na cieplo.

Pieczen rybna

Składniki:

Pieczen rybna

 

  • tartej bulki,2-3 cebule,2 lyzki posiekanej zielonej pietruszki,1 jajo,sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczen rybna
Dorsza wyfiletowac,przepuscic przez maszynke razem z cebula.Otrzymana mase ucierac razem z jajem i maslem.Dodac posiekana pietruszke i 1/2 szklanki bulki tartej,wymieszac ,przyprawic sola i pieprzem,z przygotowanej masy utworzyc walek otaczajac w bulce tartej.Gotowy walek ulozyc na brytfance skropic maslem,upiec wstawiajac do nagrzanego piekarnika,w czasie piecxzenia skrapiac wode lub rosolem.Upieczona rybe ulozycna polmisek.Oblozyc duszonymi ziemiakami.Podawac z surowkami i ostrymi sosami.Pieczen mozna podawac na zimno pokrojana w cienkie plastry z dodastkiem salatki.

Tagi:

tarta