Sposób przygotowania:
Pieczen rzymska.
Mielone wymieszac z jajkami,namoczona wczesniej w mleku bulka,podsmazona na tluszczu,pokrojona w kosteczke cebula,dodac przyprawy-wymieszac.Jak za rzadkie dodac bulki tartej.Uformowac mieso,polozyc na patelnie i opiec z obu stron.Przykryc pokrywka i niech dochodzi na niezbyt duzym ogniu.Pare minut przed podaniem ,zdjac pokrywke ,niech odparuje zebrany sosik.
Na zdjeciu-po nieudanej probie przewrocenia na druga strone wyladowala w blaszce do pieczenia i pieczona byla pod przykryciem w piekarniku:-)
Do tego lubimy buraczki w kazdej postaci. Tu, salatka z gotowanych buraczkow pokrojonych w plasterki,cebula w piorka,dosmaczone sola,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny,po paru minutach polac olejem.
Na zdjeciu-po nieudanej probie przewrocenia na druga strone wyladowala w blaszce do pieczenia i pieczona byla pod przykryciem w piekarniku:-)
Do tego lubimy buraczki w kazdej postaci. Tu, salatka z gotowanych buraczkow pokrojonych w plasterki,cebula w piorka,dosmaczone sola,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny,po paru minutach polac olejem.
dusia30
wedith1
kinga
eli_555