Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

pieczeń rzymska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszna pieczeń świetnie się prezentuje na talerzu zrobi wrażenie

pieczeń rzymska

Składniki:

pieczeń rzymska

 

  • 1 kg mielonej łopatki
  • 2 jajka surowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki np korniszony
  • 2 kiełbaski np kabanosy
  • 1 szklanka mleka
  • 2 czerstwe kajzerki
  • cebula
  • suszony koperek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

pieczeń rzymska
Nagrzej piekarnik na 180 stopni C.

Wymieszaj mięso z surowymi jajkami,namoczonymi w mleku,odciśniętymi kajzerkami oraz przyprawami.Dno wysmarowanej, wysypanej bułką tartą keksówki wyłóż warstwą mięsa. Wzdłóż foremki ułóż jajka, wokół nich przeciętego w paseczki ogórka i kiełbaski (tak by powstał kwiatek). Boki i górę przykryj resztą mięsa.

Piecz ok 30 minut aż się zarumieni.Smacznego