lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczen rzymska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Robiłam pierwszy raz i wyszło

Pieczen rzymska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczen rzymska

 

  • 80 deko łopatki najlepiej świeżej i zmielonej w domu ,wiesz co jesz :)
  • sól ,pieprz
  • soser Winiar
  • ser
  • ogórek
  • jajko

Sposób przygotowania:

Pieczen rzymska
Zmieliłam łopatkę dodałam jajko sól pieprz i wodę wymieszałam i rozwałkowałam równo posmarowałam chyli posypałam soserem na to położyłam ser w plastrach na to jako oraz ogórek korniszon Zawinęłam w rulonik i do pieca w foli aluminiowej piekłam 1 godzinę następnie zdjęłam folie i piekłam jeszcze 20 minut do zarumienienia
Pieczen rzymska
Rozwalkowałam mielone doprawione posypane soserem i połozyłam ser
Pieczen rzymska
Połozyłam ogórek i jajko a nastepnie zwinełam w rulon
Pieczen rzymska
Zawinełam w folije aluminiwa i wstawiłam di pieca pieklam w 180 stopniach okoo 1,5 godziny sprawdzałam jak sie piecze i czy sie nie przypala
Pieczen rzymska
Upiekla sie rewelacyjnie lepsza jest na goraco niz na zimno