AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

moje dzieci traktują to jako trochę inne kotlety mielone ,można to traktować jako danie obiadowe ale tez jako pieczeń na zimno do kanapek

pieczeń rzymska

Składniki:

pieczeń rzymska

 

  • bułka tarta (zależy jakie jest mięso,jak chude to wystarczą dwie łyżki stołowe

Sposób przygotowania:

pieczeń rzymska
cebulę drobno kroimy,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy,,razem z cebulą dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy na gładką masę, jajko ucieramy z mlekiem i łączymy z bułką tartą , powstałą masę dodajemy do mięsa,solimy i pieprzymy do smaku, następnie wyrabiamy na jednolita gładką masę, przekładamy do prostokątnej blaszki(najlepiej keksówki),wyłożonej papierem do pieczenia,formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni i pieczemy ok. 40-45 min.