Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska
1. Mięso wieprzowe, wołowe i wątróbkę zmielić wraz z cebulą. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, po pewnym czasie dokładnie ją odcisnąć i także zmielić, po czym dodać do mięsa. Całość doprawić solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę.
2. Formę na keks wyłożyć papierem do pieczenia. Pokrojony w cienkie plasterki boczek ułożyć na dnie formy. Następnie wyłożyć masę mięsną, a jej wierzch także przykryć plasterkami boczku. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Formę na keks wyłożyć papierem do pieczenia. Pokrojony w cienkie plasterki boczek ułożyć na dnie formy. Następnie wyłożyć masę mięsną, a jej wierzch także przykryć plasterkami boczku. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.