oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja pieczeń rzymska z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń rzymska wsam raz na obiad lub jako mięso na kanapki.

Moja pieczeń rzymska z jajkiem

Składniki:

Moja pieczeń rzymska z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Moja pieczeń rzymska z jajkiem
Ugotować 3 jajka na twardo, od wody zimnej 10 minut z dodatkiem soli. Ostudzić i obrać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyc na złoty kolor w małej ilości tłuszczu. Mułkę namoczyć w wodzie. Marchew obrać i pokroic w paski tak samo zrobic z papryką. Do dużej miski włożyć mięso oraz wyciśniętą z wody bułkę. Wbić dwa jaka i dodać podsmażona cebulkę, pokrojoną marchew i paprykę. Zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Dobrze wyrobić na gładką masę. Gdyby mięso było za twarde można dolać troche wody. Tak przygotowane mięso rozkładamy na stolnicy w kształt prostokąta. Naśrodku mięsa układamy ugotowane jaka i zwijamy brzegi do siebie. Formujemy pieczeń mokrymi dłońmi. Jak już jest uformowana wysypujemy na stolnicę troche bułki tartej i obtaczamy cała pieczeń do okoła. Przekładamy na blaszke do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik na 160 stopni i wkładamy pieczeń do pieca. Pieczemy około 40 minut. Kroimy w grubę kawałki i podajemy.