mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pieczeń rzymska z kukurydzą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczeń rzymska w pysznym sosie na ostro

Pieczeń rzymska z kukurydzą i papryką

Składniki:

Pieczeń rzymska z kukurydzą i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z kukurydzą i papryką
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Jajka pokroić w kostkę. Chilli umyć, oczyścić z pestek i posiekać. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Mięso włożyć do miski. Bułkę odcisnąć i rozdrobnić. Do mięsa dodać bułkę, cebulę, jajka, chilli, koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki, dobrze wyrobić rękoma. Masę doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryką. Uformować z nich pieczeń w kształcie chleba. Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć w nim pieczeń, włożyć do piekarnika i piec 40minut. Czosnek obrać, opłukać i posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić czosnek, paprykę, kukurydzę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać do mięsa i piec wszystko jeszcze 20minut. Pieczeń podawać w naczyniu żaroodpornym razem z warzywami.