kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Pieczeń rzymska wg kropellka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam przepis na pieczeń rzymską

Pieczeń rzymska wg kropellka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń rzymska wg kropellka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska wg kropellka
Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć. Mięso zagnieść z bułką, bułka tartą jajkiem, podsmażona cebulą i posiekanym czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować podłużna pieczeń i do środka włożyć ugotowane jajka. Naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem, umieścić pieczeń. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć pieczeń, położyć na wierzch żółty ser i ponownie włożyć do piekarnika na 25 min.
Pieczeń rzymska wg kropellka
Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć. Mięso zagnieść z bułką, bułka tartą jajkiem, podsmażona cebulą i posiekanym czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Pieczeń rzymska wg kropellka
Z masy mięsnej uformować podłużna pieczeń i do środka włożyć ugotowane jajka.
Pieczeń rzymska wg kropellka
Naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem, umieścić pieczeń. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Pieczeń rzymska wg kropellka
Wyjąć pieczeń, położyć na wierzch żółty ser i ponownie włożyć do piekarnika na 25 min.