Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z boczkiem
Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić na połówki,Mięso opłukać, pokroić na mniejsze porcje i zmielić przez maszynkę wraz z cebulą i czosnkiem,Dwa jajka ugotować na twardo i ostudzić,natomiast kolejne dwa surowe wbić do masy mięsnej.Dodajemy przyprawy(sól,pieprz,przyprawę do mięsa mielonego,majeranek i słodką paprykę.Następnie wsypać bułkę tartą i mąkę.Bardzo dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły do uzyskania jednolitej masy.Blachę natłuścić tłuszczem.Ugotowane i wystudzone jajka obrać z łupin i przekroić na połówki.Masę mięsną podzielić na dwie części.Ukształtować w owalne klopsy.Na środku zrobić wgłębienie w równym rządku i ułożyć połówki jajek.Zlepić mięsem,przygładzając owal.Tak samo zrobić z drugim klopsem.Posmarować obie pieczenie olejem.Na wierzch ułożyć plastry boczku.Piec godzinę w 180 stopniach.