ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Pieczeń rzymska z brzoskiniami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń rzymska z brzoskwiniami

Pieczeń rzymska z brzoskiniami

Składniki:

Pieczeń rzymska z brzoskiniami

 

  • 80 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula »2-3 kromki pszennego chleba (
  • 1 jajko
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 2-3 plastry brzoskwiń puszki
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • sól • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z brzoskiniami
Żaroodporną formę pos-m ■ maruj olejem. Zwilżonymi dłońmi uformuj z mięsa bochenek. Przełóż do formy. Piec; godzinę w temp. 180 st. Plastry brzoskwini osącz z zalewy, osusz Przetnij w poprzek . Cebulę obierz, posiekaj. Mięso wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Ugniatając ręką wlewaj sok pomidorowy. Masa powinna być twarda i elastyczna..Na 20 min prze koncem pieczenia rozłóż na
mięsie cieniutkie plastry brzoskwin . Całość obłóż pokrojonym na małe kawałki masłem. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piecz, aż brzoskinia ładnie się zarumieni.