Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z brzoskiniami
Żaroodporną formę pos-m ■ maruj olejem. Zwilżonymi dłońmi uformuj z mięsa bochenek. Przełóż do formy. Piec; godzinę w temp. 180 st. Plastry brzoskwini osącz z zalewy, osusz Przetnij w poprzek . Cebulę obierz, posiekaj. Mięso wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Ugniatając ręką wlewaj sok pomidorowy. Masa powinna być twarda i elastyczna..Na 20 min prze koncem pieczenia rozłóż na
mięsie cieniutkie plastry brzoskwin . Całość obłóż pokrojonym na małe kawałki masłem. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piecz, aż brzoskinia ładnie się zarumieni.
mięsie cieniutkie plastry brzoskwin . Całość obłóż pokrojonym na małe kawałki masłem. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piecz, aż brzoskinia ładnie się zarumieni.