Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi
Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem. W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz, na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut.
![Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-rzymska-z-pieczarkami-konczi-217855.jpg)
![Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-rzymska-z-pieczarkami-konczi-217856.jpg)
![Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-rzymska-z-pieczarkami-konczi-217857.jpg)
![Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-rzymska-z-pieczarkami-konczi-217858.jpg)