Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pieczeń rzymska z pieczarkami to świetny pomysł na obiadek dla całej rodzinki

Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi
Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem. W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz, na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut.
Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi
z mięsa mielonego jajka bułki tartej i przypraw wyrabiamy farsz
Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi
pieczarki podduszamy na maśle z dodatkiem natki pietruszki
Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi
w formie układamy mięso z farszem smarujemy musztardą i posypujemy przyprawamy
Pieczeń rzymska z pieczarkami Konczi
pieczeń zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku