superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pieczeń w ciemnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wieprzowina w ciemnym sosie - polecam.

Pieczeń w ciemnym sosie

Składniki:

Pieczeń w ciemnym sosie

 

  • 0,5 kg szynka wieprzowa,
  • pieprz czarny mielony ,
  • Sól,
  • mąka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • sos sojowy Tao Tao

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń w ciemnym sosie
Mięso doprawiamy przyprawami do smaku : solą, pieprzem i Kucharkiem. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce, aby przeszły smakiem i aromatem przypraw. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w 180 C aż mięso będzie miękkie.Po upieczeniu kroimy na mięso na porcje i wkładamy do garnka i zalewamy wywarem powstałym podczas pieczenia. Doprawiamy, dodajemy odrobinę sosu sojowego i zaklepujemy mąką. Świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.