Sposób przygotowania:
Pieczeń w sosie z leśną nutą
Schab myjemy i czyścimy z włókien. Lekko solimy i oprószamy zmielonym pieprzem, a następnie mąką. Obsmażamy ze wszystkich stron na gorącym oleju. Mięso przekładamy do rondla, podlewamy wywarem, dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawy i dusimy do miękkości. I tu podaje tylko przybliżony czas, bo dużo decyduje wysokość i jakość mięsa, ale duszę 30-35 minut w szybkowarze lub około 1 godziny w garnku. Schab najlepiej przygotować wcześniej i pozwolić mu wystygnąć, dopiero potem kroić i dokończyć sos - mięso sie lepiej kroi. Sos Miksuję na gładko - jeżeli nie dodawaliśmy cebuli to można ominąć ten krok- zagotowujemy Śmietanę i mąkę bardzo dokładnie rozrabiamy i wlewamy do gorącego sosu. Ciągle mieszamy do zagotowania. Wkładamy mięso i pozostawiamy na chwilę do zagrzania, ale już nie gotujemy.