Sposób przygotowania:
Pieczeń w sosie wiśniowym
Mięso wieprzowe bardzo dokładnie oczyścić, a następnie nasmarować pieprzem oraz solą z każdej strony. Wysmarowane mięso odłożyć na jakiś czas do lodówki, żeby przeszło smakiem przypraw. W następnej kolejności mięso wyjąć z lodówki i włożyć do garnka z woda i octem. Całość gotować i dodać do tego liście laurowe oraz ziele angielskie. Mięso dusić do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie należy wyjąć je z wody i przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać zrobionym sosem. Całość piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do temperatury 20 stopni przez około 20 -30 minut. SOS: Rosół zagotować, a następnie dodać do niego umyte i wypestkowane wiśnie. Do sosu dodać również cukier. Do tego dodać także wino czerwone i dodać jedną łyżkę mąki.