Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczeń w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne mięso w sosie, nie wymagające dużo pracy

Pieczeń w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń w sosie
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem, włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjąć i obsmażyć na gorącym oleju, z każdej strony. Przełożyć do rękawa foliowego i piec ok. 40 minut. Cebule obrać, pokroić, zrumienić na łyżce oleju, zalać sosem powstałym podczas pieczenia mięsa (zlać z rękawa), dusić chwilę. Sos pieczeniowy rozrobić w 300 ml wody, wlać na patelnię i zagotować cały czas mieszając, dodać śmietanę i gotować kilka minut, co jakiś   czas mieszając. Mięso pokroić w plastry i włożyć do sosu, podgrzewać chwilę razem. Podawać z ziemniakami i surówką
Pieczeń w sosie
Mięso umyć osuszyć natrzeć solą pieprzem i rozmarynem włożyć na noc do lodówki
Pieczeń w sosie
Następnego dnia mięso wyjąć i obsmażyć na gorącym oleju z każdej strony Przełożyć do rękawa foliowego i piec ok 40 minut
Pieczeń w sosie
Cebule obrać pokroić zrumienić na łyżce oleju zalać sosem powstałym podczas pieczenia mięsa dusić chwilę
Pieczeń w sosie
Sos pieczeniowy rozrobić w 300 ml wody wlać na patelnię i zagotować cały czas mieszając dodać śmietanę i gotować kilka minut co jakiś czas mieszając