Sposób przygotowania:
pieczeń wieprzowa
Mięso umyć, oddzielić od kości, posolić, natrzeć majerankiem i ze wszystkich stron obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Mięso przełożyć do rondla, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry, usmażyć na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, dodać do pieczeni i razem dusić.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć z sosu, przestudzić i pokrajać w plastry w poprzek włókien.
Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnej wody, dodać do sosu i zagotować.
Pokrojone mięso ułożyć cienką warstwą w brytfannie, zalać sosem i dobrze zagrzać.
Mięso przełożyć do rondla, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry, usmażyć na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, dodać do pieczeni i razem dusić.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć z sosu, przestudzić i pokrajać w plastry w poprzek włókien.
Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnej wody, dodać do sosu i zagotować.
Pokrojone mięso ułożyć cienką warstwą w brytfannie, zalać sosem i dobrze zagrzać.