wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pieczeń wieprzowa duszona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspanaiła pieczeń nadajaca sie na okazje typu święta, imieniny.

Pieczeń wieprzowa duszona

Składniki:

Pieczeń wieprzowa duszona

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa duszona
Mięso umyć, osączyć z wody, osolić opruszyć mąką, zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłusczu, włożyć do rondla. Cebulę pokrajać w półplasterki i zrumienić na pozostałym z obsmażenia mięsa tłuszczu na ,, złoty " kolor. Do mięsa dodać cebulę, trochę kminku wlać 3/4 szklanki wody i dusic pod przykryciem do miękkości, w miarę potrzeby dodawać do mięsa wody. Jesli chcemy uzyskać odmienny smak mięsa i sosu, do duszenia dodać obrane pokrajane jabłka, a po uduszeniu trochę prawdziwego lub ziołowego pieprzu, jesli jabłko jest kwśne można dodać cukru.