kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczeń wieprzowa duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pieczeń w warzywach-jedna z moich ulubionych :)

Pieczeń wieprzowa duszona w warzywach

Składniki:

Pieczeń wieprzowa duszona w warzywach

 

  • 50 dkg łopatki
  • 1 łyżka smalcu
  • seler
  • marchew
  • korzeń pietruszki
  • 3 czerwone papryki
  • 4 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • papryka słodka
  • cukier
  • sól
  • 2 łyżki naci pietruszki

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa duszona w warzywach
Mięso obrumieniamy na smalcu i delikatnie osalamy. Skrapiamy je wodą i dusimy na malusieńkim płomyczku przez około 1 godzinkę. Mięsko powinno nam puścić soki. Dodajemy poszatkowane warzywa, delikatnie oprószamy mąką i dusimy razem do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy 3 minutki i gotowe!
Podajemy z ziemniakami i surówkami. Smacznego!