Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pieczeń wieprzowa z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczeń wieprzowa z grzybami jest wyśmienita.

Pieczeń wieprzowa z grzybami

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z grzybami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z grzybami
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Następnie mięso przełożyć do rondla z pozostałym tłuszczem, zeszklić posiekane cebule, dodać umyte i pokrojone grzyby, dusić pod przykryciem do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso wyjąć, pokroić na plastry, ułożyć na półmisek, obłożyć grzybami, polać sosem, posypać natką pietruszki.