kuchenka

kuchenka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pieczeń wieprzowo-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno.

Pieczeń wieprzowo-paprykowa

Składniki:

Pieczeń wieprzowo-paprykowa

 

  • 70 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 papryki czerwone
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka sosu sojowego TaoTao

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowo-paprykowa
Papryki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa mielonego wraz z pokrojoną cebulą, jajkiem, bułka tartą, sosem sojowym i majerankiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 1h w temperaturze 190 stopni. Pieczeń można podawać na zimno i na gorąco, na śniadanie i na kolację.