Sposób przygotowania:
Pieczeń wołowa po huzarsku
Wołowinę najpierw trzeba obsmażyć ze wszystkich stron na ostrym ogniu (lub na ruszcie). Przygotowac farszZ:
cebule utrzeć na tarce, dodać tarty zolty ser, sól i pieprz, żółtka i tyle bułki tartej, aby farsz miał dobrą konsystencję. Zrobić głębokie nacięcia, włożyć w nie farsz. Związać całość nitką i dusić, polewac przy tym sosem lub rosołem, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem sos mozna zaprawic łyżką mąki i masła.
cebule utrzeć na tarce, dodać tarty zolty ser, sól i pieprz, żółtka i tyle bułki tartej, aby farsz miał dobrą konsystencję. Zrobić głębokie nacięcia, włożyć w nie farsz. Związać całość nitką i dusić, polewac przy tym sosem lub rosołem, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem sos mozna zaprawic łyżką mąki i masła.