Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Pieczeń wołowa po huzarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczeń wołową po huzarsku podajemy z sosem

Pieczeń wołowa po huzarsku

Składniki:

Pieczeń wołowa po huzarsku

 

  • 1 1/2 kg wołowiny na pieczeń
  • Farsz
  • 2 cebule
  • 50 g sera tartego
  • 2 żółtka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa po huzarsku
Wołowinę najpierw trzeba obsmażyć ze wszystkich stron na ostrym ogniu (lub na ruszcie). Przygotowac farszZ:

cebule utrzeć na tarce, dodać tarty zolty ser, sól i pieprz, żółtka i tyle bułki tartej, aby farsz miał dobrą konsystencję. Zrobić głębokie nacięcia, włożyć w nie farsz. Związać całość nitką i dusić, polewac przy tym sosem lub rosołem, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem sos mozna zaprawic łyżką mąki i masła.