Zgobisz

Zgobisz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 209]

Pieczeń Wołowa Marynowana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Aromatyczna, klasyczna potrawa - wygląda równie wspaniale jak smakuje.

Pieczeń Wołowa Marynowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń Wołowa Marynowana

 

  • 2 kg. mięsa wołowego na pieczeń ( łopatka )
  • musztarda ( delikatesowa sarebska )
  • 1 średnia cebula
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń Wołowa Marynowana
► Mięso umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć, posolić, popieprzyć i wysmarować musztardą. ► W naczyniu wymieszać składniki na marynatę, natrzeć nią mięso i włożyć na całą noc do lodówki. ► Mięso przełożyć do garnka i obsmażyć ( wystarczy tłuszcz w którym się marynowało ) na dużym ogniu ze wszystkich stron, teraz dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze chwilę smażyć. ► Mięso dalej dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, czasem podlać wodą, aż mięso będzie miękkie. Sos zatrzepać z mąką i śmietaną. Pieczeń pokroić w plastry i podawać z ryżem i pieczonym kalafiorem.
Pieczeń Wołowa Marynowana
Miękkie mięso wyjąć na talerz - pokroić w plastry - zatrzepać sos z mąką i śmietaną
Pieczeń Wołowa Marynowana
Kalafior podgotować - musi być średnio miękki - obtoczyć w rozkłóconym jajku - bułce tartej i usmażyć.
Pieczeń Wołowa Marynowana
Tutaj na zdjęciu przedstawiam wszystkie składniki przygotowywanego dania w fazie początkowej.
Pieczeń Wołowa Marynowana
Mięso umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć - posolić - popieprzyć i wysmarować musztardą.