Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pieczeń z boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pieczeń jeżeli ktoś lubi boczek.

Pieczeń z boczku

Składniki:

Pieczeń z boczku

 

  • 2 kg świeżego chudego boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki Vegety
  • szklanka mleka
  • natka pietruszki sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń z boczku
Boczek umyć, osączyć i zemleć w maszynce. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i wymieszać z Vegetą. Do zmielonego boczku, wlać mleko, dodać soli, pieprzu i posypać natką zielonej pietruszki. Wyrobić na jednolitą masę. Do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem, włożyć masę z boczku, szczelnie zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku około półtorej godziny.