Sposób przygotowania:
Pieczeń z dwóch rodzajów mięsETAP 1:
![Pieczeń z dwóch rodzajów mięs Pieczeń z dwóch rodzajów mięs](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-dwoch-rodzajow-mies-452206.jpg)
Skrzydła z indyka pieczemy w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
Po upieczeniu mięso studzimy.
Karkówkę mielimy w maszynce do mięs na mielone.
ETAP 2:
![Pieczeń z dwóch rodzajów mięs Pieczeń z dwóch rodzajów mięs](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-dwoch-rodzajow-mies-452209.jpg)
Przestudzone mięso z indyka obieramy z kości i mielimy w maszynce.
ETAP 3:
![Pieczeń z dwóch rodzajów mięs Pieczeń z dwóch rodzajów mięs](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-dwoch-rodzajow-mies-452211.jpg)
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku i wbijamy jajko.
Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
ETAP 4:
![Pieczeń z dwóch rodzajów mięs Pieczeń z dwóch rodzajów mięs](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-dwoch-rodzajow-mies-452212.jpg)
Przyprawione mięso przekładamy do formy keksówki lub do foremki aluminiowej, równamy.
Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. godziny w 180 stopniach.