Sposób przygotowania:
Pieczeń z dzika
Szynkę z dzika bardzo dokładnie oczyścić, osuszyć, a następnie posmarować ją solą czosnkową, pieprzem oraz majerankiem i odstawić na 30 minut, aby przyprawy wchłonęły się do mięsa. Dwie cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Trzy ząbki czosnku również obrać, przemyć i posiekać. Do 1/3 szklanki oleju wsypać pokrojoną cebulę oraz pokrojone ząbki czosnku. Do tego dodać również jeden liść laurowy. Mięso wysmarowane przyprawami włożyć do garnka i polać gotowym sosem. Całość odstawić na całą noc. Następnego dnia mięso polane sosem przełożyć do rękawa do pieczenia i wlać do tego czerwone wino. Pieczeń z dzika piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około jedną godzinę. Pieczeń najlepiej podawać z ziemniakami i surówką.