mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Pieczeń z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna pieczeń z grzybami leśnymi

Pieczeń z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z grzybami

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 30-40 dag grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • woda 1/2 szklanki
  • bułka tarta
  • przyprawa do mięsa mielonego prymat
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z grzybami
Grzyby obieramy , kroimy w plasterki , cebulę siekamy . Na patelnie dajemy 3 łyżki masła i wrzucamy pokrojone grzyby z cebulką podsmażamy około 3 minuty wlewamy 1 szklankę wody i dusimy do czasu aż woda odparuje , można lekko posolić . Gdy grzyby będą gotowe studzimy i przekładamy do mięsa mielonego dodając zgnieciony ząbek czosnku , przyprawę do mielonego sól oraz bułkę i wodę wyrabiamy na gładką masę , którą przekładamy do foremki . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C około 1 godzinę . Podajemy do chlebka lub jako mięso do obiadu z ulubionymi dodatkami .
Pieczeń z grzybami
Podana z ziemniakmi i warzywami polana sosem
Pieczeń z grzybami
Po wymieszniu wszystkich składników przekładamy do formy
Pieczeń z grzybami
Poduszone grzyby mieszamy z mięsem mielonym
Pieczeń z grzybami
Grzybki urzyte do farszu mięsnego same czerwone