Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczeń z jajem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczeń z jajem i orzechami możemy podawać na gorąco z ziemniaczkami i sosem oraz na zimno na kanapce.

Pieczeń z jajem i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z jajem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajem i orzechami
Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz. Dodać posiekane drobno orzechy. Wyrobić jednolitą masę.

Część masy mięsnej przełożyć do keksówki, ułożyć jajka na twardo. Przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec (około godzinę).

Pokroić w plastry i podawać.
Pieczeń z jajem i orzechami
Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
Pieczeń z jajem i orzechami
Orzechy drobno posiekać i dodać do mięsa.
Pieczeń z jajem i orzechami
Z wszystkich składników wyrobić jednolitą masę.
Pieczeń z jajem i orzechami
Mięso przełożyć do keksówki i dodać jajka na twardo.