pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pieczeń z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pieczeń na wyjątkową okazję

Pieczeń z jajkiem

Składniki:

Pieczeń z jajkiem

 

  • 600 g mięso mielone wieprzowo-wołowe,
  • 3 jajka gotowane na twardo,
  • 1 bułka namoczona w wodzie,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 jajko,
  • 0,5 szklanki mleko,
  • przyprawa do mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajkiem
Mięso rozrabiamy z 1 jajkiem, bułką wymoczoną w mleku, z pokrojoną cebulą i przyprawami. Formujemy prostokąt. Ugotowane jajka pokrojone w ćwiartki układamy wzdłuż dłuższych boków. Całość pieczemy ok. 1h w temp. 180 stopni.