SUPERPRZEPIS

Pieczeń z jajkiem i żółtym serem

         
ocena: 4/5 głosów: 7
Pieczeń z jajkiem i żółtym serem Więcej zdjęć (4)

Świetna i na gorąco i na zimno do kanapek

Składniki:

Pieczeń z jajkiem i żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajkiem i żółtym serem
Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy. Mięso, obraną cebulę i czosnek, oraz kajzerkę mielimy. Dodajemy surowe jajko, oraz sól i pieprz do smaku. Ser ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do masy mięsnej. Wyrabiamy. W podłużnej foremce na dnie układamy część mięsa, na nim układamy jajka na twardo, przykrywamy resztą mięsa. Pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Pieczeń z jajkiem i żółtym serem
Mięsko, czosnek i cebulę mielimy w maszynce do mięsa.
Pieczeń z jajkiem i żółtym serem
Gotową masę mięsną układamy w podłużnej foremce w środku umieszaczając jaja na twardo.
Pieczeń z jajkiem i żółtym serem
Przykrywamy pozostałą masą mięsną. Pieczemy w temp. 200 stopni.