gutka94

gutka94

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Pieczeń z kminkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest to dość prosty przepis, a potrawa smakuje świetnie.

Pieczeń z kminkiem i cebulą

Składniki:

Pieczeń z kminkiem i cebulą

 

  • 1 kg polędwicy wieprzowej
  • kminek (ilość zależy od upodobań)
  • 4 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Pieczeń z kminkiem i cebulą
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry. Oprószamy solą, wegetą, pieprzem, kminkiem. Cebule kroimy w piórka. Do garnka/brytfanki dajemy masło i olej. Następnie przekładamy na przemian mięso-cebula-mięso cebula. Możemy posypać jeszcze dodatkowo kminkiem jeśli ktoś lubi dużo. Wstawiamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy około godziny aż mięso będzie miękkie. Smacznego!