Sposób przygotowania:
Pieczeń z królika
Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor pokrojoną cebulę. Mięso z królika bardzo dobrze oczyścić, umyć, a następnie dobrze zmielić. Do zmielonego mięsa wbić dwa całe jajka i dobrze wymieszać. Mięso doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz majerankiem. Do mięsa dodać również podsmażoną cebulę, trochę bułki tartej oraz umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia i wlać na to zrobioną masę z królika. Ciasto ozdobić za pomocą widelca ( np. narysować kratkę). Pieczeń piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około jedną godzinę.