Sposób przygotowania:
Dyniowe knedle z czekoladą
Dynię kroimy i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach do miękkości. Następnie jeszcze ciepłą miksujemy na puree.
Twaróg przepuszczamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta.
Twaróg przepuszczamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta.
Na środku każdego kładziemy mały kawałek czekolady i robimy knedla.
Zagotowujemy wodę i wlewamy oleje, wsypujemy sól. Wrzucamy knedle i gotujemy przez 5 minut. Przekładamy na sitko. Cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.
Zagotowujemy wodę i wlewamy oleje, wsypujemy sól. Wrzucamy knedle i gotujemy przez 5 minut. Przekładamy na sitko. Cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.