kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Dyniowe knedle z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na dyniowe knedelki z czekoladą. Do ciasta dodałam puree dyniowe, posypane cukrem i cynamonem smakują pysznie. Polecam na obiad.

Dyniowe knedle z czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowe knedle z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe knedle z czekoladą
Dynię kroimy i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach do miękkości. Następnie jeszcze ciepłą miksujemy na puree. 

Twaróg przepuszczamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta. 
Na środku każdego kładziemy mały kawałek czekolady i robimy knedla.

Zagotowujemy wodę i wlewamy oleje, wsypujemy sól. Wrzucamy knedle i gotujemy przez 5 minut. Przekładamy na sitko. Cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.   
Dyniowe knedle z czekoladą
do przepuszczonego twarogu dodajemy jajko, cukier i pozostałe składniki.
Dyniowe knedle z czekoladą
Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy i formujemy kule
Dyniowe knedle z czekoladą
Ciasto wałkujemy i wycinamy szklanką kółka.
Dyniowe knedle z czekoladą
Na każde wycięte kolo z ciasta kładziemy kawałek czekolady.