formen

formen

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

pieczeń z majerankiem w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetne danie na wykwintne przyjęcie, ale nie tylko!!!Polecam, bardzo smaczne!!!

pieczeń z majerankiem w sosie cebulowym

Składniki:

pieczeń z majerankiem w sosie cebulowym

 

  • 80 dag schabu bez kości
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 lampka wytrawnego czerwonego wina
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

pieczeń z majerankiem w sosie cebulowym
Mięso naciąć na kilka kotletów. Posolić, posypać pieprzem i natrzeć. W nacięcia wsypać majeranek. Obsmażyć na rumiano. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa razem z masłem i zrumienić. Wrzucić kostkę rosołową , podlać szklanką gorącej wody i winem. Dusić do miękkości przez około 70 minut. Następnie wyjąć mięso i pokroić w plastry.