kasiunia11

kasiunia11

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Pieczeń z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pieczeń z marchewką zachwyca swoim aromatycznym zapachem i wyjątkowym smakiem. Mile widziana na różnych przyjęciach. Podawać z lampką wina.

Pieczeń z marchewką

Składniki:

Pieczeń z marchewką

 

  • 200 g marchewek mini
  • 1500 g piersi z indyka
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z marchewką
- marchewki obgotować w lekko osolonej wodzie. - piersi umyć, osuszyć, posolić, posypać pieprzem. Ostrym nożem zrobić kilka nacięć. - w każde nacięcie włożyć marchewki -Piersi włożyć do foliowego rękawa. - piec ok. 30 min w temp. 190 st. C