Sposób przygotowania:
Pieczeń z mielonego mięsa
Bułki namoczyć w mleku. Filety śledziowe osuszyć, drobno posiekać. Celublę obrać, pokroić w kostkę. Bułki odcisnąć, zetrzeć na tarce żółty ser. Żółtka oddzielić od białek.
Mielone mięso zagnieść z bułkami, śledziem, cebulą, serem i żółtkami na jednolistą masę. Wymieszać z połową śmietany, doprawić solą i pieprzem.
Białka ubić, dodać do mięsa i uformowac półkulę, umieścić w nasmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie. Polac resztą śmietany, wsunąć do nagrzanego piekarnika.
Piec godzinę w temperaturze 200 C.
Mielone mięso zagnieść z bułkami, śledziem, cebulą, serem i żółtkami na jednolistą masę. Wymieszać z połową śmietany, doprawić solą i pieprzem.
Białka ubić, dodać do mięsa i uformowac półkulę, umieścić w nasmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie. Polac resztą śmietany, wsunąć do nagrzanego piekarnika.
Piec godzinę w temperaturze 200 C.