SUPERPRZEPIS

Pieczeń z polędwiczką

  • 11
         
ocena: 4/5 głosów: 22
Pieczeń z polędwiczką

Pieczeń jest dobra na ciepło do drugiego dania jak też na zimno

Składniki:

Pieczeń z polędwiczką

 

  • 60- 70 dkg mięsa mielonego (najlepiej z łopatki)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 sucha bułka
  • sól , pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • polędwiczka wieprzowa

Sposób przygotowania:

Pieczeń z polędwiczką
Z mięsa mielonego ,jajka ,cebuli, bułki rozmoczonej wyrobić masę dodając do smaku sól, pieprz,majeranek i ząbek rozgniecionego czosnku. Polędwiczkę natrzec solą z czosnkiem i popieprzyć. Uciąć kawałek folii aluminiowej dłuższy od polędwiczki . Na folię równomiernie położyć mielone, na środek dać polędwiczkę i przy pomocy papieru owinąć mielonym polędwicę tak jak pokazane na moim forum. Włożyć do blaszki i piec przykryte folią ok 1 godz w piekarniku nagrzanym do 200*C.Przed końcem odkryć , aby pieczeń się przyrumieniła.