Sposób przygotowania:
Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywamiETAP 1:
![Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-suszonymi-grzybami-i-warzywami-547829.jpg)
Grzyby namaczamy w gorącej wodzie, a następnie gotujemy w tej samej wodzie do miękkości.
Ugotowane grzyby kroimy w kostkę.
ETAP 2:
![Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-suszonymi-grzybami-i-warzywami-547830.jpg)
Paprykę, cukinię i cebulę kroimy w niedużą kostkę, smażymy na oliwie.
ETAP 3:
![Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-suszonymi-grzybami-i-warzywami-547831.jpg)
Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą, warzywa, grzyby, sól, pieprz, tymianek, majeranek i musztardę.
Wilgotnymi dłońmi wyrabiamy masę mięsną.
ETAP 4:
![Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami Pieczeń z suszonymi grzybami i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-z-suszonymi-grzybami-i-warzywami-547832.jpg)
Masę mięsną przekładamy do formy do pieczenia.
Pieczemy w 180 st. C przez ok. 60 minut.