Sposób przygotowania:
Pieczeń z szynką i serem
Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego sól, żelatynę, wodę, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wszystko starannie wyrabiamy.
Połowę wyrobionej masy przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (jeśli używamy formy aluminiowej pomijamy tą czynność).
Na niej układamy połowę plasterków sera. Na serze układamy szynkę a na niej pomidory. Suszone pomidory przykrywamy serem i na niego wykładamy pozostałe mięso.
Tak przygotowaną pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ją 40-50 minut.
Upieczoną pieczeń, ostawiamy aby przestygła. Możemy ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, smacznego :)
Połowę wyrobionej masy przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (jeśli używamy formy aluminiowej pomijamy tą czynność).
Na niej układamy połowę plasterków sera. Na serze układamy szynkę a na niej pomidory. Suszone pomidory przykrywamy serem i na niego wykładamy pozostałe mięso.
Tak przygotowaną pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ją 40-50 minut.
Upieczoną pieczeń, ostawiamy aby przestygła. Możemy ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, smacznego :)