Sposób przygotowania:
Pieczeń z żurawiną i serem pleśniowym
Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce. Wrzucić do miski, dodać jajko, musztardę, mannę, sos, czosnek granulowany, doprawić solą i pieprzem do smaku. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać, wsypać do mięsa. Wyrobić jednolitą masę i odstawić. Połowę sera pokroić w plastry (pójdą na wierzch pieczeni) a resztę mniej więcej w kostkę. Wrzucić do mięsa, wymieszać. Żurawinę umyć, osuszyć, wsypać do masy, lekko przemieszać. Masę wyłożyć do keksówki (dł 20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Na wierzch wyłożyć ser brie pokrojony w plastry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 35 minut. Podawać na ciepło lub na zimno
gosiapiotrek23
Alex_M
dziękuję :)
reanja
Alex_M
ja uwielbiam żurawinę! a świeża jest super ;) można zrobić taka pieczeń bez żurawiny, dodając np. grzyby