Sposób przygotowania:
Pieczona brukselka z midem
Czyścimy brrukselę i kroimy na połówki. Myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.
Brukselkę przekładamy do miski i posypujemy solą i pieprzem, polewamy miodem i olejem. Dokładnie mieszamy.
Do blaszki wkładamy papier do pieczenia i przekładamy do blaszki brukselkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości przez około 30 minut.
W połowie pieczenia mieszamy brukselkę, aby się przyrumieniła z każdej strony.
Brukselkę przekładamy do miski i posypujemy solą i pieprzem, polewamy miodem i olejem. Dokładnie mieszamy.
Do blaszki wkładamy papier do pieczenia i przekładamy do blaszki brukselkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości przez około 30 minut.
W połowie pieczenia mieszamy brukselkę, aby się przyrumieniła z każdej strony.