kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1230]

Pieczona brukselka z midem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pieczona brukselkę z miodem i przyprawami. Pyszny dodatek do drugiego dania. Polecam.

Pieczona brukselka z midem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona brukselka z midem

 

Sposób przygotowania:

Pieczona brukselka z midem
Czyścimy brrukselę i kroimy na połówki. Myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.

Brukselkę przekładamy do miski i posypujemy solą i pieprzem, polewamy miodem i olejem. Dokładnie mieszamy.

Do blaszki wkładamy papier do pieczenia i przekładamy do blaszki brukselkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości przez około 30 minut.

W połowie pieczenia mieszamy brukselkę, aby się przyrumieniła z każdej strony.
Pieczona brukselka z midem
Oczyszczoną brukselkę kroimy na połówki.
Pieczona brukselka z midem
Do umytej brukselki dodajemy olej, miód i przyprawy.
Pieczona brukselka z midem
Brukselkę wykładany na papier do pieczenia.
Pieczona brukselka z midem
W połowie pieczenia mieszamy brukselkę, żeby się ładnie przyrumnieniła.