Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczona dorada

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Razem z chłopakiem lubimy próbować nowe ryby, a o to moja propozycja na naprawdę smaczny i prosty sposób przygotowania dorady

Pieczona dorada Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona dorada

 

Sposób przygotowania:

Pieczona dorada
Rybę myjemy pod bieżącą wodą. Do małej miseczki wlewamy oliwe, dodajemy przecisnięty czosnek, sól oraz pieprz - mieszamy, marynatą nacieramy rybę od środka i z zewnątrz, a następnie wkładamy do lodówki na 2 godzinki. Po tym czasie do środka każdej rybki wkładamy po łyżeczce masła oraz gałązce koperku i natki pietruszki, resztę masła układamy na wierzchu ryby, wokół układamy resztę zieleniny oraz krążki pora, rybę polewamy sokiem z połowy cytryny - pieczemy przez 25 minut w temp 180*. Podajemy z frytkami i surówką
Pieczona dorada
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Pieczona dorada
Marynatą nacieramy ryby od wewnątrz oraz z zewnątrz.
Pieczona dorada
do środka każdej rybki nakładamy 1 łyżeczkę masła .
Pieczona dorada
wokół ryb układamy świeżą natkę pietruszki oraz talarki pora